کد خبر 1265875
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۶
بورس نمایه

کارشناس بازار سرمایه گفت: اُفت اخیر بازار سرمایه، طبیعی و تا حدودی قابل پیش بینی بود، اما این عقب گرد شاخص مانند عقب گرد سال گذشته نیست.

به گزارش مشرق، مهدی میرزایی، کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با وضعیت معاملات دیروز بورس گفت: بازار در دو ماه اخیر رشد خیلی خوبی داشت، تقریبا طی این دو ماه رشد ۶۰ درصدی را برای شاخص کل شاهد بودیم. بنابراین بعد از این دوماه طبیعی است که شاخص اصلاح بخورد و یک دوره تنفس داشته باشد.

اصلاح بازار امری طبیعی است!

وی ادامه داد: این اُفت بازار، طبیعی و تا حدودی قابل پیش بینی بود، اما این عقب گرد مانند عقب گرد سال گذشته نیست، که از شاخص دو میلیون به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد برسد.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه به نرخ ارز گفت: در بازه زمانی اخیر قیمت‌های استثنایی در رابطه با نرخ ارز بیان می‌شد و اهالی بازار سرمایه در این فکر بودند که قرار است، قیمت ارز افزایش پیدا کند، معمولا در چهار سال اول ریاست جمهوری هدف کنترل نرخ ارز است و دولت‌ها در اوایل کارشان اجازه نمی‌دهند که قیمت دلار افزایش پیدا کند. تعدادی از مسئولین جدید نیز در رابطه با مهار نرخ ارز صحبت کردند،  که خود این امر از لحاظ روانی بر روی بازار سرمایه اثر می‌گذارد و باعث اُفت بورس می شود.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: در ۷۲ ساعت اخیر تعدادی از وزرای اقتصادی دولت در رابطه با گشایش‌های ارزی صحبت‌هایی کردند، که احتمال دارد ناشی از یک سری مذاکرات باشد، که قطعا این عمل بر روی بازار سرمایه اثر گذاشته است.

بحث روانی در شدیدتر شدن ریزش روز گذشته نقش داشت

وی گفت: اثر کاهش نرخ ارز به اندازه‌ واکنش منفی روز گذشته بازار نبود، یعنی کاهش نرخ ارز نمی‌توانست به تنهایی شاخص را ۵۰ هزار واحد پایین بکشاند، قطعا کمی چاشنی روانی نیز داشته است در غیر این صورت با توجه به تورم، حجم پایه پولی و میزان نقدینگی هنوز قیمت‌ها ارزنده هستند، بنابراین در این میزان از اُفت، قطعا بحث روانی نیز اهمیت داشته است.

میرزایی به این پرسش که ماجرای ناظر نماد شبندر در بازگشایی سهام پالایشگاه بندرعباس تا چه اندازه در وضعیت امروز بازار اثر گذاشته است؟ پاسخ داد: وضعیت ناظر شبندر بر روی وضعیت امروز بازار سرمایه اثر گذار بوده، اما نمی‌توان همه ریزش را به گردن این نماد انداخت، به علت اینکه این نماد به اندازه ای که بتواند شاخص را تا ۵۰هزار واحد پایین بکشد، ندارد.

وی در رابطه با میزان ریزش احتمالی و محدوده حمایتی شاخص کل بیان کرد: بازار سطح مقاومت یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد را شکست که در حال حاضر محدوده حمایتی محسوب می‌شود، اما این احتمال وجود دارد که شاخص تا یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد پایین بیاید و  در این سطح یک کف سازی داشته باشد.

آیا اُفت بازار امری طبیعی است؟ ریزش بازار تا یک میلیون 450 هزار واحد ادامه دارد

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا منفی روز گذشته بازار سرمایه بیانگر یک ریزش سنگین است؟ پاسخ داد: منفی بازار سرمایه را می توانیم به عنوان اصلاح و نفس گرفتن شاخص کل تعبیر کنیم و نباید اسم ریزش سنگین را برای این اُفت انتخاب کنیم. به این علت که ریزش سنگین چیزی مانند سال ۹۹ است که شاخص از دو میلیون واحد به  یک میلیون و  ۱۵۰ هزار واحد رسید که در حال حاضر چنین چیزی دور از انتظار است.

میرزایی عنوان کرد: ریزش ۵۰ هزار واحدی شاخص عموما توسط سهام‌های بزرگ است به این علت که سهام‌های کوچک بازار عمدتا ۲۰ یا ۳۰ درصد از بازار را تشکیل می‌دهند  و نمی توانند این حجم از شاخص را تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین این اُفت شدید شاخص کل بیشتر ناشی از ریزش ارزش سهام‌های بزرگ است.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان عنوان کرد: با ریزش روز گذشته بازار سرمایه می‌توانیم از سهامداران حقیقی خواهشمند باشیم که از خودشان رفتار توده‌وار نشان ندهند و در صف فروش نباشند، اما گاهی شخصیت‌های حقوقی از  این فرصت استفاده می‌کنند و صف فروش را شکل می‌دهند، به همین علت عمده مدیریت این موضوع به سازمان بورس باز خواهد گشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • بدبخت شده توسط بورس IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    0 0
    الان بنده همه این علوم بورس رو استاد بشوم، می‌تونم از بورس کشورم یک قرون نون حلال کاسب بشوم؟! پالایش یکم رو با 20 درصد تخفیف دادن الان بیش از یک سال می‌گذرد بخشی از اصل پولم رو بالا کشیدن کو سود؟؟؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس